tiistai 10. huhtikuuta 2012

A piece of my heart stays in Holland part1

Imelä otsikko. Koitetaan kestää.
Käväisin tossa muutaman päivän pääsiäislomareissulla Hollannissa, elämäni ensimmäistä kertaa. Lyhykäisellä reissulla pysähdyspaikkoina oli Rotterdam jossa asuttiin, Amsterdam ja Keukenhof (Lisse). Ehdin tykästyä maahan todella paljon; sopiva sekoitus modernia ja vanhaa. Klassista tyyliä ja vapaamielisyyttä. Sellanen fiilistelymaa joka usein tuntuu jäävän Espanjan ja muiden aurinkolomamaiden varjoon. Ja saispa sen tuoksun tänne mukaan. Tulppaaneja, ihanaa teetä joka teki mustakin teen juojan, savun hämyisiä pubeja, raikas sade, puisen talon tuoksu. Namnam.
No mut tässä sekalainen kuvakooste sekalaisesta maasta. Enjoy.

ps rakastan tota viimestä kuvaa.











Päivätrippi Amsterdamiin. Hypättiin junaan ja yritettiin kuunnella hollannin kielisiä kuulutuksia. Kummallinen kieli. Ainoina miinuksia oli ajanpuute, kylmä tuuli, ja huono pub/ruokapaikkavalinta, jossa onnistuttiin odottaan syötävää 45min. Kaupunki jossa on jotain jokaiselle, kulttuuria kaikissa muodoissa.


Pikkukauppoja, graffiteja, ihmisvilinää ja rauhallisia pikkukatuja, suklaata ja muita herkkuja, tuulta. Hampun haju levisi coffeeshopeista, joista Amsterdam ei turhaan oo kuuluisa koska niitä oli joka nurkan takana. Yhteen meinattiin mennä vahingossa kun etsittiin kahvilaa... "yes we have some tea but..."







Päätin, että tonne on päästävä takaisin. Ei muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti